Skip to main content

Pelawaan permohonan Program Skills Training Initiative (STRIVE) Tahun 2024

Sukacita Jabatan ini ingin mempelawa Kumpulan Pelaksana lantikan tetap dalam Perkhidmatan Awam Persekutuan yang berminat dan memenuhi syarat-syarat untuk memohon pengajian Persijilan Kemahiran Malaysia di peringkat Sijil Kemahiran Malaysia (Tahap 1 hingga Tahap 3) atau Diploma Kemahiran Malaysia (Tahap 4) secara sepenuh masa. Permohonan secara dalam talian dibuka mulai 12 Julai 2024 jam 5.00 petang hingga 31 Oktober 2024 jam 11.59 malam. Sila rujuk dokumen berkaitan dan pautan permohonan seperti di bawah:

Notis Iklan STRIVE 2024
Lampiran A- Syarat-syarat permohonan
Lampiran B- Tatacara permohonan
Lampiran 1-Senarai Institusi TVET & Peringkat latihan
Lampiran 2- Ringkasan Tatacara Permohonan STRIVE 2024
Borang PPSM
Borang Pemeriksaan Kesihatan JPA
Borang Pengesahan Kebenaran Berpindah dan Membawa Keluarga (Jika berkaitan)
Borang Pengesahan Maklumat Pengajian TVET 
Sila klik di sini untuk memohon

Pendaftaran bagi Program Lee Kuan Yew School, National University of Singapore (NUS) Postgraduate Information Session 2024

Sukacita Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) ingin menjemput pegawai kumpulan Pengurusan dan Profesional (P&P) lantikan tetap dalam Perkhidmatan Awam Persekutuan yang berminat untuk menyertai Program Lee Kuan Yew School, National University of Singapore (NUS) Postgraduate Information Session 2024 iaitu sesi perkongsian berhubung program penajaan bagi pengajian di peringkat Sarjana dan Ijazah Kedoktoran (Ph.D) yang akan diadakan pada 29 Julai 2024 jam 2.30 petang hingga 4.30 petang bertempat di Hotel Le' Meridien Putrajaya. Pendaftaran akan ditutup setelah kuota penyertaan penuh. Pemohon yang berjaya akan menerima emel jemputan daripada Jabatan ini kelak.

Brosur Program
Sila klik di sini untuk pendaftaran